1.Chleba a la ček

Vstupy :  2 krajíce  polotvrdého  chleba , 2  vajíčka, 2 špetky  soli(co se vejde mezi ukazováček a palec ruky je špetka) ,  lžička  dobromysli(oregana),  pepř,  2  plátky uzeného sýra(můžeme nahradit dvěma rozříznutými kolečky olomouckých syrečků) ,  4 kotoučky  syrové cibule,  plátky z jednoho stroužku česneku, plnotučná hořčice, pálivý kečup ,  olej na smažení
Postup:  Vajíčka + sůl+dobromysl + pepř  rozšleháme   vidličkou a mělkém talíři;  do šlehanice potopíme po obou stranách  krajíce chleba;  takto nasáklé krajíce vložíme na pánev do rozpáleného oleje ;  okamžitě po osmažení a  obrácení  krajíců  na  druhou  stranu zmírníme  ohřev pod pánví ; na jeden z  krajíců  poklademe  plátky  sýra   dále  plnotučnou hořčici  dále   kolečka  syrové cibule  dále  kečup dále  plátky česneku ;  po osmažení druhé strany krajíců překlopíme volný krajíc rozpálenou stranou na  ingredience druhého krajíce; takto vzniklý sendvič ponecháme marinovat  vložením do pánve  ve které  dosmažíme  zbytek   vajíčkové šlehanice na  smažené cibulce(říkám tomu ,že  sendvič dostane kabátek) .
Konzumace:  Na  vidličku  s bílou kávou.  Dobou chuť.

2.Kung pao a la ček:(2 osoby)

Vstupy:    400g  - kuřecí  kousky (3x3x1 cm)  ,  olej na smažení ,  solamil , pepř,sůl, sojová omáčka , chilli omáčka , 2 vajíčka , becherovka ,  tuzemák

Postup : Kuřecí kousky  smícháme s vajíčky , solamylem ( přidat min. 4-5 lžic) ,pepřem (1/4 kávové lžičky)  a chilli omáčkou (dle výdrže)  a necháme  odležet (2-3 hod.)
               Zálivka na  osmažené kuřecí kousky :  5lžic sojové omáčky , 5 lžic becherovky ,  2 lžíce tuzemáku ,  sůl dle chuti , trochu pepře.
               Kuřecí kousky  osmažíme zprudka  na oleji (5 min . po  každé straně) ; po usmažení kousky sbíráme do rendlíku s pokličkou ;  kuřecí kousky  zalijeme zálivkou a pořádně protřepeme.
  Kuře podáváme  se salátem  z hlávkového zelí ( nakrouhat zelí na  vlásky,nechat odležet ve studené vodě,slít, přidat  olivový olej,ocet ,nakrouhané jablko,na drobno cibuli(nebát se přidat),sezamové semínko, sůl,pepř - po půl hodině se salát odleží a zkřehne(pak dochutíme dle potřeby)  ,  čerstvý tmavý chléb ,  já si k tomu dám i dobrý  vlašský salát . Přeji dobrou chuť.

 

3. Salát z hlávkového zelí .

Vstupy:   Střední hlávka zelí , 4 jablka, 4 střední cibule, rostliný olej,ocet , cukr moučka, Maruška přinesla sůůůl, pepř, sojová omáčka,pražené sezamové semínko,

Postup: Hlávkové zelí nejlépe nařežeme ostrým nožem na tenké vlásky(kdo nemá trpělivost použije stroj) a naložíme cca na 30 min do studené vody.Potom vlásky scedíme a vysušíme čistou utěrkou. Do vlásků přidáme 10 lžic oleje, 10 lžic  octa , drobně nasekanou cibuli,jablka nastrouhaná na hrubém struhadle, sezamové semínko , 5 lžic sojové omáčky, sůl,pepř a dobře rozmícháme. Nakonec přidáváme cukr moučku až do vyvážené chuti.Přeji dobrou chuť. Je to výborná příloha k položce č.2